Perfekte vårruller!

3 år siden sist, men nå har jeg laget vårruller igjen. Å denne gangen kom de ikke dryppende opp fra en frityrgryte!

Fiks og ferdig filodeig fra frysedisken kjøpte jeg på Aligo food.
1 pakke på 40 ark ble litt i overkant for hvor mye grønnsaksfyll jeg hadde laget. Å kjøttdeigpakken som var til lørdagspizzaen måtte ofres;)


Dette trenger du:

1 pakke filiodeig, store ark.

600 g kyllingkjøttdeig, eller svin, eller karbonadededeig, eller-eller...osv
4 gulrøtter
2 løk
1 paprika
300-400 g hodekål
1 ss revet ingefær(fersk)
1 rød chilli
3 ss soyasaus

rens og skrell grønnsakene.
Riv gulrøttene på den groveste platen av råkostJernet.
Finsnitt kål, løk, paprika og chilli.
Ingefær rives på den fineste siden av råkostj.

Stek kjøttdeigen, å  bland inn grønnsaker og soyasaus. Gi det et par minutter på platen..

Ha  2-3 ss kjøtt/grønnsakfyll midt på et stykke filodeig. Rull sammen, å pensle med litt vann i skjøten, så rullen limes litt sammen.

Rullene steikes på 225 grader, midt i ovnen i ca 15 minutter.
Fargen blir noe blek i forholdt til frityrvarianten, men sprø, godt og smakfulle er dem.

Om du ikke skal bruke alle vårrullene på en gang, kan de fryses. Uten å stekes først.

Tommel opp for lettere mat !

Bildene fra min HTC gir lite lys, å viser ikke maten fra sin beste side. Men disse kommer iallefall på min topp 10 liste: Livsstils-endring trenger ikke være kjedelig!

3 kommentarer: