Matpakkebrød!


Det har kommet ganske mange spørsmål om hvilket brød det er Guttene mine får i matpakken.

Dette er ikke noe jeg spiser mye av, men oppskriften deler jeg gjerne( fordi resultatet blir så bra, er jeg jo litt stolt..hihi)

På Mammahotellet bor 3 av mine småsøsken enda hjemme,og er i skole_matpakke_alder. Da passer det fint   å bake litt siden"æ e heime hos ho mor"
 Fremgangsmåte:

1 liter kokende vann
2 kopper havregryn
2 kopper salmalt rug(grovmalt)

Røres sammen til den ser ut som havregrøt, og la den stå til tempraturen har sunket til 37 grader.
Ha i 2 pakker tørrgjør, 1 ts salt, 1/2 dl olje og siktet spelt/eller hvetmel til passe deig. Jeg har deigen ganske løs.
Elte godt!

La den forheve 30 minutter.
Bak ut, og la den heve igjen. 45 minutter

Pensle med sammenvispet egg og strø på sesamfrø eller noe annet du synes er godt og dekorativt.

Steikes  midt i ovnen på 225 grader, til de har fått en gylden farge.



Tipper brødreneGlum blir fornøyd med matpakkebrødet nå:D

Disse holder seg supersaftige i flere dager, å er som nybakt etter frysing også.
God bakst:)

Berit.

19 kommentarer:

  1. De så gode ut! Dette skal prøves, takk for at du deler med oss!!
    god helg videre

    SvarSlett
  2. Så gode disse ser ut.. Kanskje jeg skal prøve å lage disse til ungene.. Du har en flott blogg!!

    SvarSlett
  3. utrolig flott blogg du har. blir inspirert her æ sett =) takk for at du deler tipsene dine me oss =)

    SvarSlett
  4. Disse så veldig gode ut. Har lyst å prøve denne oppskriften men lurer på hvor mange rundstykker det blir ca ?

    SvarSlett
  5. Så mye godt du lager!! Disse brødene må jo bare prøves!!
    Mvh. Cathrine :)

    SvarSlett
  6. oj, disse så gode ut!! Må prøves!!
    Hilsen Cathrine ;)

    SvarSlett
  7. Er det grunn til at du ikke spiser de? er det langsomme ell raske karbohydrater?

    SvarSlett
  8. Disse brødene er bare kjempegode, ble en favoritt her i huset og forsvinner på 1-2-3. Men mine blir ikke så høye og flotte som de du viser bilde av. Deigen er ganske løs og vanskelig å forme. Jeg lager derfor rundstykker som ikke er særlig pene å se på, men smaker utrolig godt. Har du noen tips? Kanskje jeg må bruke ganske mye mer hvetemel for å klare bake dem ut til fine rundstykker?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har også deigen ganske så løs. Men fasongen ligge vel litt i teknikk;) Du kan sikkert ha mere mel i deigen, men det spiller ingen rolle hvordan de ser ut, så lenge de smaker godt å er saftige...

      Om jeg har dårlig tid, pleier jeg bare å klippe deigemnene me saks, å slenge på heving. Da ser de litt rustikk ut, men smaken er den samme;)

      Slett
  9. Dette ser godt ut - dette må jeg prøve. Takk for oppskrift.

    SvarSlett
  10. Absolutt og anbefale :) ble så gode.. jeg fikk ikke til noen fasong som var å by bort men så tok jeg de i muffin`s former..og vipps så ble det fint :))

    SvarSlett
  11. Sånn ca hvor mye er en kopp? 1 dl? 2 dl?

    SvarSlett
  12. Jeg har nettopp bakt de nå, men ikke smakt de enda. De hevet bra, men de falt veldig sammen før jeg satte de i ovnen:( Så de ble ganske flate. Hva gjorde jeg feil??

    SvarSlett
    Svar
    1. Vanskelig å si.. Mine hever alltid godt, å gir perfekt resultat! Kansje de har blitt overhevet, eller du har eltet deigen for lite?

      Slett
    2. Jeg hevet de først i 30 min. også etterhevet i 45 minutt, som det står i oppskriften... Syntes jeg eltet de lenge også. De hadde jo hevet, både først og etterpå, men så ble de flate likevel.. Jaja, håper de blir finere neste gang!

      Slett
    3. Eg hadde også problem med at dei vart flate,trur kansje at eg heva dei for lenge siste gangen.Veit du ca.kor mykje mjøl du bruker. Syns deiga såg bra ut i mikseren, men når eg tok den ut på benken var den veldig klissete.

      Bjørg.



      Slett
  13. Disse ble fantastisk gode, tusen takk for oppskrifta! :-)

    Hilsen Anita

    SvarSlett
  14. Hei Anita, jeg har tenkt å lage det i dag :) Lurer bare på hvorfor du ikke spiser det selv?

    SvarSlett