Kake på Lørdag og kake på søndag...

I helgen har vi hadd en liten bursdagsmaraton...
Linus har vært i 4årsdag både lørdag og søndag. Som seg hør å bør var det sjokoladekake i begge selskapene.
Jeg fikk en del hets og kritiske kommentarer angående gårdagens selskap uten sukker.
Nå har jeg også vært kakesmaker begge dagene. Å helt ærlig, jeg merket ingen forskjell på kaken med og uten sukker. Begge var supergode:)
Den eneste forskjellen var aktivitetsnivået etter ungene hadde spist. Bursdag uten sukker gikk mye roligere for seg, en dagens sukkerbombe! 


Fremdeles kritisk??

I morgen skal jeg bake noen sukkerfrie kaker, som dere skal få høre litt mer om da.. Følg med;)8 kommentarer:

 1. Akkurat det med unger og sukker leste jeg nylig ikke hadde noen sammenheng med aktivitetsnivå dette er bare en myte..Ingen studier som er gjort ifh til dette bekrefter at sukker gjør unger hypre..

  SvarSlett
  Svar
  1. Henger meg på her, det ble gjort noen uofisielle tester angående barn, sukker og hyperaktivitet. Det ble "bevist" at det er stemningen som girer opp barna, den gruppen som bare spiste grønnsaker var like hypre som dem som spiste godis! Utrolig interessant! Jeg jobber i barnehage og jeg støtter meg til dette :-) MEN det finnes jo naturlige søtningsstoffer nå, og det skader jo ingen og spise en sunnere kake, enten det er hverdag eller fest :-)

   Slett
 2. Sjokoladekake og høyt aktivitetsnivå hører absolutt med til 4-årsdager mener nå jeg. Tror ikke det er sunt å putte kunstige søtningsstoffer i ungene. Heller redusere på mengden, og ikke la d være tilgjengelig hver dag!
  Btw - fin blogg og mange flotte oppskrifter :-)

  SvarSlett
 3. Kan du dele oppskrifta til den sukkerfrie kaka?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kaken er ikke jeg som har laget. Men på sukrin.no finner du mange gode tips og oppskrifter på sukkerfrie kaker:)

   Slett
 4. Hvis du sier det så.... Synes bare du er litt vel fanatisk, men som du så ofte sier: DEt er faktisk ditt valg, og du trenger ikke å forsvare deg!! Jeg synes man må skille på hverdag og fest, og jeg trenger ikke å forsvare meg heller, for det er MITT valg! Takk og lov :-)

  SvarSlett
 5. Super blogg Berit ;) Min sønn som var veeldig hyper når han var liten fikk et helt annet liv da vi kuttet sukker i kosten hannes og han komenterte d tilogmed selv,enda han ikke ante hva vi gjorde med matn og han var bare fire år.Han sa at "nå gikk d ikke sånn fram og tilbake inni han lengre" Så at d ikke er sammenheng mellom sukker og aktivitetsnivå,den kjøpe æ ikke :) Mvh Elin

  SvarSlett
 6. Æ syns den her bloggen din e super, Berit :) Så mange gode tips tel korsen man kan redusere sukkerforbruket i hverdagen, og legge om kostholdet uten å ha det samme nesten hver dag/gå lei!

  Det e vel ikkje snakk om å putte kunstige søtningsstoffa i ungan her, førr ho bruke naturlig søtning/sukkererstatning i oppskriftan sine ;-D

  Stå på, Berit ;)

  SvarSlett