Søndagsuppe

Idag dro mann og barn på fisketur med gutta, mens jeg har vært hjemme å fått gjort en liten innsats med husarbeid, ferieplanlegging, og laget ordentlig middag.
Som oftes er jeg alltid med på turene, men det er nok godt for dem å kunne å dra på guttetur også iblandt.
...å nå skal det sies at jeg heller ikke er overentusiastisk  til å gå i fjellet når det høljer ned ute!!

Vi håper virkelig på bedre vær fremover, for nå er ferien rett rundt hjørnet. Å foruten den selvfølgelige campingturen til Sverige, skal vi bruke dagene til å gå i fjellet, å oppleve naturen.

fiske - sove i telt - lage bålmat - plukke bær - nyte stillhet - sette pris på familien - Skru av alt det digitale;) -
Bruke tiden på barna, å gi dem meningsfulle opplevelser.

...Å ladde opp batteriene til en spennende høst som vi har i vente!

Mye godt i dagens middag....

Rene å friske råvarer




Basis for en hot å vellykket suppe: 1 liter vann, 2 terninger gr.buljong  og 2 ts Red curry paste



Vil du ha en hot suppe til middag, med lite kalorier, mye smak og enkle råvarer?
Da trenger du(til 4 porsjoner)

500 gram indrefilet av storfe eller annet magert oksekjøtt( bruker du flatbiff  ol. vil kjøttet trenge lengre koketid)
1 stor løk
8-10 sopp
8-10 perletomater/sherrytomater
1/2 blomkål
1/2 brokkoli
1/2 squash
ca 200 g sellerirot

1 liter vann
2 terninger grønnsakbuljong
2 ts Red curry paste

Kok opp vann,buljong og curry paste.

Rens og del grønnsakene.

Skjær indrefileten i små terninger, å stek dem raskt i en panne med litt olje. Ha i sopp og løk å la det steke videre et par minutter.

Ha de resterende grønnsakene i buljonggryta sammen med kjøttet å la det småkoke i 5 minutter.



Det har blitt noen supper som denne de siste årene, å er på topp listen for mat som gjør det enklere å gå ned i vekt..

Er maten mager som denne, er har jeg uten problem kunne spise 2 porsjoner.

Veien til alle kvinners drøm? å spise hva hun vil uten å legge på seg ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar