KarriGryte!

Du trenger ikke ty til posemat eller Take Away for å spise karrigryte, som den du får på kinarestauranten...


Dette trenger du:

Renskåret svinekjøtt i strimler, eller kylling..
 rød paprika
 rødløk
Squash
gulrot

eple med skall


7 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 ss maizena
Karri

Ha kaldt vann, karri, maizena og buljon i en kasserolle. Rør maizenaen godt ut, så det ikke blir klumper.
Kok sakte opp, å rør ofte i sausen.

Lynstek svinekjøttet i varm panne, med litt olje. Det samme gjør du med grønnsakene.
Når sausen er kokt opp å tyknet, har du kjøtt å grønnsaker over i sausen å lar det småkoke noen minutter.
Rett før servering blander du inn et eple som er skjært i tynne båter.

Ingen hokuspokus dette?






Å tenker du ikke på vekta, men bare er glad i god mat, er jo ris det selvfølgelige tilbehøret:)

3 kommentarer:

  1. Det så godt ut! :-) Karri fra krydderhyllen du bruker? Og hvor mye tar du i? Kan man evt la være å ta i eple, uten at det har så stor betydning for smaken?

    SvarSlett
    Svar
    1. Karri fra krydderhyllen. drysser bare på litt 1/2 ts ca.(lager den ikke så sterk for guttungen sin skyld:)
      Eplene runder av smaken, så det blir litt mildere og barnevenlig, men det går fint å lage uten:)

      Slett