hipp hurra!

ENDELIG FERDIG!
Nå er året kaloribakst unnagjort, å jeg bare gleder meg til den er avkjølt og forsvunnet ute av syne!
Å bake lefser er faktisk skikkelig tungt, å jeg kjenner armene min er helt nummen, etter denne kjevlingen. Godt det er et helt år til neste gang.

Flere har spurt etter oppskriften, å den deler jeg gjerne:) Men dette er ikke noe sukrinbakst for å si det slik!

Mørlefse fra Hardanger: 30-40 stk

500 gr margarin
1 boks lys sirup (500 g)

Smeltes i gryte på svak varme.

Når sirup å margarin er smeltet, heller du 1 liter kefir i gryte(slik at all væsken får lik tempratur, ellers blir det klumper i deigen)

Bruk en STOR bakebalje, å ha i 4 kopper sukker(ca 2 dl)
3 barneskjeer hornsalt
3 barneskjeer bakepulver
1,7 kg hvetemel

Bland det tørre godt

Ha i væsken å rør alt til en løs deig. 
Husk å ikke arbeide deigen for mye, da blir den seig og lefsene blir alt annet en møre...

Sett deigen kjølig natten over.

Kjevle leiver på ca 3 mm, å bruk bunnen av en 24 cm springform til å skjære rundt kanten.Det kan være lurt å gjøre etter du har lagt den over på steikebrettet slik at den får penest mulig form:)

Bruk mye mel på bakebordet!

steikes midt i ovnen på 200 grader.

Pass på, det stekes fort! men ca 5-6 minutter.



Nå skal gjøre meg ferdig med ett lite strikkeprosjekt i full fart, mens jeg skal finne på en lur ide til supersunn Fredagsmat...




Har du noen sunne forslag på lur??

2 kommentarer:

  1. Hvit pizza på lefse:)

    SvarSlett
  2. Hjemmelaget tomatsupper er godt på denne tiden av året. og det er mye grønnsaker som er godt oppi.. type paprika, purre, gulrøtter osv :) bare bruk en stavmikser eller lignende for å få den jevn :)

    SvarSlett