vi prøver noe nytt!
Jeg er ganske sikker på at mange sitter inne med et minne om tursjokolade, kjeks og kakao fra fjellturene i barndommen. Iallefall gjør jeg det:)
Ungene i dag har nok ikke forandret seg så mye. Hos oss synes Lillemann at det er superstas å ha med seg matpakke og noe godt når vi skal på tur.
Brødskiva blir kjedelig i lengden, å pølser og sjokkis er igrunn uaktuelt å spise Hver gang.
Siden ungene også har fått med seg denne muffins og cupcake-trenden som herjer landet, prøver vi oss på det!
Sukkerfrie og fiberike Bananmuffins!
Sett ovnen på 200 grader.
Bland det tørre i en bolle.
50 gram lettkokte havregryn
350 fibra fullkornshvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Smelt 100 gram margarin
Ha i 2 dl melk
Og visp inn 2 store egg.
Rør det tørre sammen med væsken.
Mos 2 store, og godt modne bananer.
Bland inn i røren.
Legg til bildetekst |
Stekes midt i ovnen i 20-30 minutter
Litt søtt, litt sunt, mettende og et godt alternativ til kjeks!
Egner seg godt til frysing:)
Super oppskrift, må nesten prøve dette hjemme! Banan egner seg veldig godt i bakst, har ved flere anledninger bakt bananbrød og det er jammen meg godt (spesielt med valnøtter og tranebær.) Du burde prøve det! :-)
SvarSlettDisse smaker kjempe godt og kjempe populære hos barna mine :-)
SvarSlettPrøvd noe annet enn banan? tåler ikke banan;)
SvarSlettHva med raspet eple istedenfor banan?
SvarSlettHøres herlig ut.Ha en fin kveld:))
SvarSlett