Tur-godt!

 vi prøver noe nytt!

Jeg er ganske sikker på at mange sitter inne med et minne om tursjokolade, kjeks og kakao fra fjellturene i barndommen. Iallefall gjør jeg det:)
Ungene i dag har nok ikke forandret seg så mye. Hos oss synes Lillemann at det er superstas å ha med seg matpakke og noe godt når vi skal på tur. 
Brødskiva blir kjedelig i lengden, å pølser og sjokkis er igrunn uaktuelt å spise Hver gang.

Siden ungene også har fått med seg denne muffins og cupcake-trenden som herjer landet, prøver vi oss på det!

Sukkerfrie og fiberike Bananmuffins!

 Sett ovnen på 200 grader.

Bland det tørre i en bolle.

50 gram lettkokte havregryn
350 fibra fullkornshvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Smelt 100 gram margarin
Ha i 2 dl melk
Og visp inn 2 store egg.

Rør det tørre sammen med væsken.



Mos 2 store, og godt modne bananer.
Bland inn i røren.


Legg til bildetekst
 Fordel røren i ca 24 små, eller 18 store muffinsformer(eller du kan ha det i en brødform)
 Stekes midt i ovnen i 20-30 minutter

Litt søtt, litt sunt, mettende og et godt alternativ til kjeks!

Egner seg godt til frysing:)

5 kommentarer:

  1. Super oppskrift, må nesten prøve dette hjemme! Banan egner seg veldig godt i bakst, har ved flere anledninger bakt bananbrød og det er jammen meg godt (spesielt med valnøtter og tranebær.) Du burde prøve det! :-)

    SvarSlett
  2. Disse smaker kjempe godt og kjempe populære hos barna mine :-)

    SvarSlett
  3. Prøvd noe annet enn banan? tåler ikke banan;)

    SvarSlett
  4. Hva med raspet eple istedenfor banan?

    SvarSlett
  5. Høres herlig ut.Ha en fin kveld:))

    SvarSlett