Oppskriften er enkel:

Skrell ønsket mengde med poteter.
la dem koke til de er 100% kokt.
Hell av vannet og sett potetene tilbake på platen i 1/2 minutt, slik at alt vannet damper vekk.
Mos potetene til de er Helt klumpfri. Det kan være kjekt å bruke en kjøttkværn til dette, om du skal lage mange. (eller gjør som meg, å ha potetene i en brødpose å mal dem flat med kjevle..

Pakk de finmalte poteten godt inn, å sett kjølig.

Strø mel på bakebordet. Her har du mange valgmuligheter:hvetemel, bygg, siktet speltmel, fibra fulkornsmel. Jeg brukte siktet rugmel.

Ta en liten klatt med potet(ca 2 ss) rull til en liten ball, klapp flatt på bakemelet, å kjevle i vei. Ha godt med mel på bordet, å snu leiven ofte.
Mine lefser er små, som en frokost-tallerken. Da er det letter å få lefsene hele og fine. Legg et fat, eller noe på lefseleiven, skjær rundt kanten med en pizzaskjærer.

Steikes på Takke, eller tørr stekepanne, på middels varme.

I begynnelsen kan det være noe hersk å holde på med...men etter 15 lefser sitter teknikken ;)

Disse lefsen er grove, å enkle.

Ønsker du Kakevarianten, blander du egg inn i potetmassen. 1 egg pr kilo malte poteter. Kjevles på hvetemel, og smøres med smør/margarin, kanel, sukker/sukrin

4 kommentarer:

  1. Tror jaggu jeg skal hive meg på og prøve dette til helga! har en liten krabat som elsker "ho mor i Nord-Norge" sine lefser!! Kanskje disse kan være en god erstatning.. Og til stor glede!!
    Takke har jeg ikke, men får prøve med stekepanne.. Hvor lenge skal de steke??

    SvarSlett
  2. Mmm ingenting er så godt som hjemmelagede lomper og lefser !

    SvarSlett
  3. Dette må testes en dag.. så kjempe gode ut :)

    SvarSlett
  4. Poteter - er det lavkarbo????

    So Ho

    SvarSlett