Middag med følge av en liten svigermor-historie...

Da jeg møtte mannen min for snart 8 år siden, skrøt han veldig av at moren hans var så utrolig flink å lage mat.
Og første gang jeg skulle spise middag hos svigers, skulle det serveres det mannen omtalte som verdens beste kjøttboller...
Jeg hadde skyhøye forventninger, og var helt klar for ett herremåltid,som den kjøttbulleelsker jeg en gang var.
...Må være helt ærlig å si skuffelsen var stor, da jeg SÅ maten. Og igrunn lurte på om de virkelig mente at jeg skulle spise "den smørja der"
Jeg tenkte i mitt stille sin: Det e nu ikkje sånn som mamma sin mat!!!

Beskjeden forsyner jeg meg med 1 kjøttbolle,1 potet, og unnskylder meg med at jeg har spist på jobb.
Har masse salt på maten, og skal gulpe i meg første tugge, Å DET SMAKTE JO GODT :)

Utseende lurer deg stadigvekk, og å med noen små sunne forandringer deler jeg oppskriften her:
Kjøttboller i frikasesaus
 Kok gulrøtter og kålrot( eller bare 1 av delene..)
Kok opp 1 liter vann med 2 terninger kjøttbuljong.
Det skal brukes til å koke kjøttbollene i.

Farsen lager jeg slik:
400 g mager kjøttdeig av svin, eller karbonadedeig
1 toppet ss potetmel
1 dl vann
salt
løkpulver
hvit pepper

bland sammen

form kjøttbollene i hånden å kok i buljongvannet.
 Frikasesaus:
1 dl ekstra lett melk
6 ss idealmjøl
røres sammen kaldt

sett på platen og kok opp og spe med buljongkraften som du kokte bollene i, til du får passe saus
smak til med krydder om sausen har lite smak.
Ha i kjøttbollene og de kokte grønnsakene, å la det småkoke 5 minutter. Smaker godt med kokte poteter til, for dem som spiser det.


 Når Linus var bitteliten var dette middagsfavoritten. Da laget jeg stor porsjon, som ble froset ned i babymatglass, og tatt opp når vi spiste mindre babyvennlig mat:)



Vil du gi dette en sjans??

10 kommentarer:

  1. Ja det gir jeg en sjangs :)))


    ~Natalie~

    SvarSlett
  2. hvordan figur former du grønnsakene??

    SvarSlett
  3. jeg er så utrolig glad for at jeg fant deg på FB:D og din blogg har hjalpt meg og forandre live mitt og er blitt sunnere:) men det jeg lurte på er hvor kan man kjøpe sånne former som du kutter gulrøttene med osv.... mvh Razya

    SvarSlett
  4. Ja dette er nok godt. Min mor laget også kjøttboller i frikasesaus for mange år siden. Er en rett vel vært å ta i bruk igjen. Jeg er lite glad i kjøttkaker i brus saus, så dette er et godt alternativ.
    Ha en herlig kveld :)

    SvarSlett
  5. Veldig god rett, egne iden jeg at hatt det. Takk for oppskrift! Lurer ogå på hvor du får former til gulrøtter?

    SvarSlett
    Svar
    1. Lenge siden skulle de stå, er ikke alltid bra den autokorrekten på Ipaden:)

      Slett
  6. Til grønnsakene brukte jeg kake/marsipan-utstikker fra cacas. Fåen kjøpt på Jernia, kitchen og coop obs har også et lite utvalg:)

    SvarSlett
  7. Ser godt ut :-) litt forandring fra kylling og grønnsaker som har blitt en standar! Koker du grønnsakene før kutting?

    God helg, og takk for veldig god inspirasjon!

    SvarSlett
  8. Det ville jeg gitt en sjangs ja... synes det så spesielt men spennende ut på samme tid ;)
    Får se om jeg prøver det en gang :)

    SvarSlett
  9. Dette ble prøvd ut idag,men istedenfor løkpulver(som jeg ikke fant i krydderhyllene på Rema) så ble det Spisskummen,noe som gjorde at det ble litt taco-vri på bollene,men herrefader hvor godt det var:-) Ble en stor porsjon,så det ble nedfrosset som barnemat resten. Må si jeg var skeptisk til kjøttkaker uten brunsaus,men dette blir gjentatt for å si det sånn.

    SvarSlett