Knekkebrød


Hjemmelagde knekkebrød,på litt mer en 1-2-3..

2 dl Linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
2 dl kruskakli
2 dl havrekli
2 dl Små lettkokte havregryn
2 dl rugmel (samalt Grov type)

2 ts salt
7 dl vann

ha alt det tørre i en bolle å bland sammen,hel over vannen å rør alt til du får en litt klissen masse.
Fordel dette på 3 steikebrett(med bakepapir)

steik alle brettene på 150 grader varmluft i 10 minutter.
Ta ut å rut opp med pizzaskjærer i ønskede stykker(jeg deler 1 brett i 20 biter)
steik videre i 30 minutter.
Sett varmen ned til 100 grader å la døren stå litt åpen,slik at fuktigheten trekker ut.
Ta knekkebrødene løs fra bakepapiret, og la dem tørke/steke videre til de er sprø..ca 30-40 minutter:)

12 kommentarer:

  1. Har prøvd å lage disse knekkebrødene nå, de var kjempegode:-)

    SvarSlett
  2. Jeg ser du skriver at en skal ta de av fra bakepapiret under stekingen. Ja, knekkebrød har en tendens til å sette seg fast i papiret. På Clas Olson selger de sånne evigvarende stekepapir som du kan bruke om og om igjen. 3 for 100 kroner. De er geniale, og knekkebrødene setter seg ikke fast i det hele tatt. Anbefales! De har de her i Narvik. :-)

    SvarSlett
  3. hei, lurer på en liten ting!! jeg har ikke varmluftsovn, hva gjør jeg da? jeg prøvde å sette 3 brett i ovnen på vanlig varme, men de ble myke!! tar jo vannvittig lang tid vist jeg må steke ett og ett brett..... noen forslag?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei du som ikke har varmluftsovn! Jeg stekte knekkebrød i hybelkomfyr før ;) som kun har vanlig stekefunksjon. Da måtte jeg steke ett og ett brett. Etter du har delt dem opp og det er tid for tørking, da brukte jeg å ha temp. på 100 grader, med døren åpen, og det tok mange timer før de var sprøe. Måtte ha egne knekkebrøddager, fordi det tok hele dagen! ;)

      Slett
    2. Hei, jeg brukte hybelkomfyr før ;) kun vanlig stekefunksjon. Måtte steke ett og ett brett, og etterpå med tørking med døren åpen, og da tok det mange timer før de var tørre. Hadde egne knekkebrøddager, fordi det tok hele dagen ;)

      Slett
  4. *sukk* Forsøkte meg på knekkebrød i går, men måtte kaste nesten alle sammen. Fikk ikke av bakepairet! Satt som limt. Tips? Ser her at jeg kanskje skal bruke noe annet enn bakepapir. Hva gjør du?

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette har aldri vært noe problem for meg. Jeg bruker den brune typen bakepapir, som er litt glatt. Ikke pizza-ark. Kanskje det blir lettere da?

      Slett
  5. Lagde knekkebrødene etter din oppskrift i går, og de ble veldig gode:) Hadde kjøpt inn 3 bakeark fra Clas Ohlson, og de fungerte supert. Det var kjempelett å få knekkebrødene fra bakearkene.

    SvarSlett
  6. Nydelige knekkebrød:) Vet du hvor mange kcal det er pr 100 gr..? :)

    Du er så inspirerende:)

    SvarSlett
  7. Jeg tester ut denne i kveld, spent på resultatet :)

    SvarSlett
  8. Prøver meg på disse nå i kveld, spent på resultatet :)

    SvarSlett