Nydelig kjøttkakemiddag

Nå er det kjempelenge siden det har kommet noen skikkelige middagstips på bloggen.
Så idag vil jeg avslutte en aldeles nydelig Pinseferie, med å dele oppskriften på noen supergode kjøttkaker/karbis, med lite fett, uten løkbiter og  av den barnevennlige varianten...I brunsaus:)

Basis:

400 kvernet kjøtt(svin, kylling, kjøttdeig, karbonadedeig...alt etter som man ønsker
1 egg
1 dl vann
1 toppet ts løkpulver
1 toppet ts gastromatkrydder

Kjør alt sammen på full guffe i kjøkkenmaskinen til du har en glatt å jevn farse. Om den virker for hard, er det bare å spe i litt mer vann.

Jeg trippler oppskriften, å bruker 2 pk karbonadedeig og 1 pk go å mager kjøttdeig av svin (her går vi nemlig for det magreste alternativene)



 Stekepannen Høyang matador krever minimalt med stekefett, å det rekker med noen får dråper olje..
Kakene lages passe små, å former i hånden med en spiseskje.
De trenger bare å steikes til de får en liten stekeskorpe, så kokes de videre i sausen..

Jeg laget såpass mye farsedeig, at det ble karbonader til imorgen også... Praktisk-praktisk, når jeg vet alt idag, at tiden blir knapp imorgen;)


Brunsausen er laget på bare juks og bedrag, men den smaker supergodt, å det eneste fettet er det som kommer fra buljongterningene.

Dette trenger du:

1 liter vann
4 ss hvetemel
2-3 terninger grønnsakbuljong
sukkerkulør

Ha kaldt vann i en litt stor kasserolle, å visp inn hvetemelet til det er uten klumper.
ha i 2-3 buljongterninger(smak og behag...) og sukkerkulør til du får ønsket farge. Jeg brukte ca 1 ts++
Kok opp på svak varme å husk å røre hele tiden, slik at melet ikke synker til bunnen å blir til en stor hard klump.

Når sausen er kokt opp er det bare å fylle opp med ønsket mengde kjøttkaker, å la det småkoke 1 times tid...

Tilbehør:

Brokkoliblanding
tyttebær
hjemmelaget potetmos, med både smør og H-melk. Men ikke til meg;)



Dette var kanskje ikke noen revolusjon i veien til det lette liv, men enkel, sunn hverdagsmat som lar seg kombinere med kostholdet til hele familien!

Heldig meg har verdens flinkeste lille kjøkkenhjelper. Bare man rekker opp, klare man det meste:)

Linus har nedtelling og blir 5 1/2 år om bare 12 dager!!!
Tiden flyr fra oss, å snart vokser han vel over hodet på meg <3 

Pinseferien er over for denne gang, å imorgen er hverdagen en realitet igjen. Storebror reiser tilbake til mammaen sin, å guttaboys har en lang kjøretur foran seg imorgen.
Nå skal det forberedes til ny uke, pakkes til storebror og lages matpakker til hele gjengen. Dagene er aldri kjedelige her..

PS: Jeg/vi fortsetter også denne uken med ettermiddagsturer i,-og omkring byen(Narvik) Vet du om noen steder som er verdt å vandre noen kilometer for å oppleve? Gi meg et hint!!

Fin kveld, Klem.

1 kommentar:

  1. Mmm akkurat dette jeg trengte nå!! Tusen takk :) Skrev akkurat et innlegg om middag hvor jeg trengte inspirasjon og det fikk jeg nå. Ikke minst hvor lett det er å lage!
    Dette blir nok middagen en av dagene denne uka :)

    SvarSlett