Sunn mat, gjort enkelt!

Kalkun og salat er blitt en hit hos oss.Å Linus kun nok vekslet mellom taco-pannekaker-kalkun et helt år til ende...
Idag satt guttene igjen å spiste leeeeenge etter vi voksne var ferdig spist.
Godt å se at barna har god appetitt på den sunne maten.(Å de får selvsagt ris og saus som tilbehør også)


I hverdagen lykkes man som oftes best på kjøkkenet med Få, men gode råvarevarer, som er enkle å tiberede. Å lite tidkrevende i en hektisk hverdag..?



Jeg har nok engang eksperimintert, for å komme frem til en enkel fremgangsmåte. Der maten passer seg selv, gir lite oppvask, å minimalt med steikos på kjøkkenet...

Vi hadde en kalunsteik på 1050 gram, som jeg delte nesten igjennom, tre ganger(vanskelig å forklare...)slik at det ble et helt stort stykke. Det krydret jeg med grillkrydder og peppermix.  La  også 5 hele hvitløksfedd inni. Rullet kjøttemnet sammen, å hadde det i en liten brødform, slik at det holdt seg godt sammen.
Jeg helte også over 1 dl vann, slik at kjøttet ikke ble tørt.
steiketermometer, å 180 grader til kjøttet var gjennomstekt.

Saftig, lett å skjære i pene skiver, magert, og like fint til hverdags, som festmat:)






2 kommentarer:

  1. Så smart :-) så veldig godt ut :-)

    SvarSlett
  2. Er det Sweet Chili saus du har over?

    SvarSlett