Varmlunsj


Heisann å hoppsann,- god søndag!

Vi koser oss med litt varmlunsj idag, siden middagen går bort til fordel for barnebursdag.
I all enkelhet er det suppe, med grønnsaker og resten av kalkunpølsene fra igår.
Å siden jeg har bakt grove rundstykker til svigermor idag, ble det smaksprøver som naturlig tilbehør:)



Blomkål,kål,purre,gulrot, og kålrot.


Jeg vet ikke hva jeg har gjort med rundstykkene idag,-men iallefall er det noe riktig...
Aldri-ALDRI har de blitt så myke å saftige...

Oppskriften kommer her:

1 liter kokende vann
2 kopper havregryn
1 kopp havrekli
1 ts salt
1/2 dl olivenolje

La alt stå til den blir en slags "grøt" å til røren har blitt lunken(under 40 grader)

Ha i 2 pakker tørrgjær + 1 ss sukker
2 kopper samalt hvete, grovmalt
Og hvetemel til deigen er passe;)

30 minutter forhevig og 45 minutter etter.
250 grader, midt i ovnen til rundstykkene er gyldene..
Mmmmm....


Nå skal vi avgårde i UTE-burdag, til Tuvamor som blir 5 år :)

8 kommentarer:

  1. Er det kun vanlig buljongterninger du benytter til kraft i suppen?

    SvarSlett
  2. Dette så godt ut:-)
    Jeg må ha alt inn "med teskje" når jeg baker, hadde derfor blitt veldig glad om du hadde lagt inn oppskrifter på alt du lager, feks på grønnsaksuppa!
    Er jo så fristende det du lager, men jeg klarer dessverre ikke å lage kun ut fra bilder:-/
    Takk for en fin blogg og masse inspirasjon:-)

    SvarSlett
  3. Og ikke å forglemme oppskrift på woken du lagde heromdagen!

    SvarSlett
  4. Jeg lagde rundstykkene i går kveld :) Hadde ikke riktig de samme ingrediensene som deg så jeg måtte "jukse" litt men de ble riktig så gode :D

    SvarSlett
  5. Bruker du to kopper hvetemel, to kopper sammalt, og to kopper grovmalt? Eller to kopper tilsammen?

    SvarSlett
    Svar
    1. 2 kopper grovmalt sammalt hvete+ hvetemel til deigen er passe konsistens..

      Slett
    2. De ble kjempegode :) Vet du noe om kaloriinnhold i dem?

      Slett
    3. De ble kjempegode :) Vet du noe om kaloriinnhold i dem?

      Slett