K-R-I-S-E...på kjøkkenet!!

Idag skulle være den o-store brødbakedagen. Nå er jeg både sint, fortvilet, lei meg, å har nettopp slitt ut armene mine på å kna brøddeigen for hånd.

I 5 år har min Kenwood chef vært en trofast følgesvenn på kjøkkenet. Idag var den mer motvillig, knirket, knaket å ville rett å slett ikke elte brød-deigen!

Jeg vet at 5 år er ganske lenge... Men hadde faktisk forventet  at en kjøkkenmaskin til mange tusen kroner skulle vare litt lengre...

Nå må jeg ut å finne meg ny kjøkkenmaskin. Står i en jungel av flotte design, å vet overhode ikke hvilken retning jeg skal ta...


Mamma har en Electrolux Assistent  , som hun sikkert har hatt siden jeg var født.
Den surrer å går like godt ennå, etter minst 20 år... 
Maskinene har nå fått rundere kanter og farger som roper etter meg!!Bosch har også kommet med noen superfine kjøkkenmaskiner den siste tiden. Men siden jeg ønsker en som har litt stor bolle, å kan ta minimum 1,5 liter væske, tenker jeg litt på DENNE

Noen som har peiling på kjøkkenmaskiner, å vet hva jeg burde gå for??

29 kommentarer:

 1. Selv har jeg en kenwood major som jeg er suuuper fornøyd med. Ligger på rundt 5000, men da får du med både en stål og en plastikkbolle. Alt av tilbehør som kjøttkvern, blender osv. Super kvalitet så kan ikke annet enn å anbefale den. Her i huset er den fremme så og si hver dag;) lykke til uansett kjøp;) mvh julie

  SvarSlett
 2. Hvis maskinen bare er fem år, hadde jeg virkelig prøvd meg på reklamasjon først. Jeg har en Kenwood Major og er veldig godt fornøyd med den :)

  SvarSlett
 3. Har og en en assistent og den er 25 år og går som bare det. Sats på den! Så var den jo så flott :-)

  SvarSlett
 4. Å nei!!! Så kjedelig! Jeg tror faktisk jeg ville tatt den med til der du kjøpte den! Det er et kjent merke, og såpass bør den holde ut altså.. Hva har du å tape? :-)

  Takk for en flott blogg! :-)

  Carina :-)

  SvarSlett
 5. Farmor hadde en eletrolux assistent som hun fikk tidlig på 60-tallet, og den fungerte helt til hun døde i 2009! Så jeg ville gått for det :)

  SvarSlett
 6. Assistent ♥
  Eg bakar alt av brød med den. Kjøpte mi for godt og vel 20 år sidan, og har aldri hatt problem :)

  SvarSlett
 7. Det er for dårlig, syns nå jeg. Har også en kenwood som jeg fikk ny for noen år siden, valgte den dyreste modellen med størst kapasitet og sterkest motor. Skjedde det samme med den som med din, men etter kun et år eller sånn. Min mor hadde en kenwood da jeg var lita, og den tror jeg sannelig går enda.... Så det er forskjell på det som lages i dag og det som ble laget før.. Du kan sikkert søke på forbrukerrapporten eller noe sånt og se tester av kjøkkenmaskiner... Lykke til :)Ann-K.

  SvarSlett
 8. kenwood major eller elextrolux assistent. Maskiner som holder en år rekke! Synes 5 år var dårlig hvis det er en kenwood. Har hørt om slike som har blitt det dobbelte og mer til. . Forsøkt å høre med forhandler eller kenwood. . Kan jo hende den kan fikses

  SvarSlett
 9. kenwood major eller elextrolux assistent. Maskiner som holder en år rekke! Synes 5 år var dårlig hvis det er en kenwood. Har hørt om slike som har blitt det dobbelte og mer til. . Forsøkt å høre med forhandler eller kenwood. . Kan jo hende den kan fikses

  SvarSlett
 10. Vet bare at jeg er sable godt fornøyd med min Electrolux Assistent! Min er vel 30 år, og still going strong, bortsett fra hurtigmixeren som ble "sprengt" av en smoothie

  SvarSlett
 11. Kenwood major eller elextrolux assistent begge er kjent for å være maskiner som skal holde en år rekke! Men 5 år bare for chef en. . . Synes det var særdeles dårlig til å være kenwood! Har du sjekket mulighetene for garanti evt hørt med verksted om det mulig kan fikses og evt pris?

  SvarSlett
 12. Jeg står foran pensjonistalderen for min Kenwood selv, og er i samme dillemma som deg. Min Kenwood har rundet 43 år og har gjort sin plikt.
  har hørt at Assistent er god, men så er det Kenwood da. Tror kanskje jeg går for den????
  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 13. Hei, jeg er veldig fornøyd med min Electrolux Assistent. Har vel hatt min i ca 12 år nå. Kjøp i såfall med eltekroken, da kan du ha mer enn 1,5 liter væske :) Lykke til :)

  Pia :)

  SvarSlett
 14. Jeg arvet min elektrolux assistent etter min manns bestemor. Den er fra 69, og går og går og går og går. Den er grå og kjedelig, men den virker utrolig godt! Vil gjerne ha en sånn rosa (hurra!) eller en kenwood (major?) når min er brukt opp.

  Jeg tenker det som er viktig er bolle størrelse, motor og ekstra utstyr. Mindre viktig, men så gøy, er jo farge - men så morro med rosa :-D

  Lykke til med valget :-)

  Kristine

  SvarSlett
 15. Hei, har selv hatt en kenwood major i over 15 år. Er kjempefornøyd

  SvarSlett
 16. Hei og god søndags morgen ;) syns du skal kjøpe deg en ELECTROLUKX ASSISTENT..har en sånn den har vart i 12 år..med mye brødbaking til en stor familie med 6 barn ;)

  SvarSlett
 17. Jeg har en kenwood major som jeg har fått av mamma og den er like god i dag som da hun kjøpte den for ca 20år siden :) lykke til med kjøkkenmaskin kjøp!!

  SvarSlett
 18. Bosch-maskinen er veldig god og har stor bolle som rømmer nesten 2 l. væske. Min mamma hadde sin i 30 år før den røk og måtte kjøpe ny. Jeg har også en og er veldig fornøyd.
  Veronica.

  SvarSlett
 19. Uten tvil, assistent! Har arvet den jg har etter pappaen min, og drn r ihvertfall 30 år gammel ;)) Flott og inspirerende blogg btw! Lykke til!!

  SvarSlett
 20. Jeg kjenner bare til Electrolux. Jeg har hatt min i 17 år og den er like bra. Bosch er nok bra den også, men jeg har ikke ergaring med den.

  SvarSlett
 21. Jeg kjenner bare til Electrolux. Jeg har hatt min i 17 år og den er like bra. Bosch er nok bra den også, men jeg har ikke ergaring med den.

  SvarSlett
 22. Jeg ville gått for en Bosch, den på 1000W. Den står på min ønskeliste. Hadde en Bosch i nesten 30 år - og den fikk kjørt seg. Bakte 12 brød i uka på den. Laget også opp fiskmat og annen middagsmat. Den var i bruk flere ganger i uka. Når den takket for seg kjøpte jeg den dyreste Kenwooden - og ble så skuffet. Så nå blir det nok en Bosch igjen :-)

  SvarSlett
 23. Jeg har hatt en Bosch i snart 20 år og aldri hatt noen problemer med den. Tror den kommer til å vare lenge ennå :)

  SvarSlett
 24. Eg har ein forgjenger av den Bosh du har linken til, og er kjempefornøgd med den. Har hatt den i 22 år og går fortsatt utan problem. Har brukt den masse.
  Har nettopp kjøpt den mindre varianten, som du har vist på bildet, istaden for handmiksar, og er veldig førnøgd så langt som eg har testa den. Men den er forliten til store brøddeiger.
  Lykke til med valet :)

  SvarSlett
 25. Electrolux assistent - eg er SÅ glad i min! Eg bakar brød med den omtrent kvar veke, og synest den er heilt suveren! Eg har kjøpt til vispebolle med dobbelvisp - den er fantastisk! I tillegg har eg blender og kjøttkvern til. Eg ville utan tvil kjøpt den på nytt! Lykke til!!!

  SvarSlett
 26. Jeg har Bosch, og er superfornøyd med den. Kjøpte den etter anbefaling fra mamma, hun sverger til denne!!

  M

  SvarSlett
 27. har den bosch maskinen du har avbildet i bloggen..og den duger IKKE til brødbaking..

  SvarSlett
 28. Elektrolux Assistent, uten tvil!!! :) Beste maskinen..;) Fikk min i bryllupsgave, og jeg elsker den..:) Romslig bolle med god plass til en ordentlig brøddeig..:) Og en genial vispebolle med dobbel visp..:)

  SvarSlett
 29. Assistenten kan anbefales like godt som Kenwood - mamma har en urgammel kenwood og jeg har kjøpt med ny Assistent og jeg synes begge er helt super!!! =)Assistenten er jo fiiiinest...

  SvarSlett