Nye knekkebrød:

...Er en kjærkommen forandring, laget på 40 minutter.
Uten noen lang avhandling kan jeg si at jeg er spy-lei av både mine egne knekkiser, rugsprø, ryvita osv..

Da var det greit at jeg svitsja over en Sofie Hexenberg oppskrift, som jeg måtte Berit-fisere:D

Enkelt å greit.

Sett oven på 200 grader
Kle en 24 cm springform med bakepapir.

Visp 2 små egg
Å ha i 1/4 ts salt
+ 150 gram frø
Jeg brukte Linfrø, sesamfrø og gresskarkjærner.

Sett midt i ovnen i 15 minutter.

Ta Knekkebrødet ut av formen, del opp i 8 stykker med pizzahjulet. skru ovnen ned på 150 grader på varmluft, å stek videre i 15 min(eller til knekkebrødet er sprøtt)





Dagen frokost var en fryd, å tilogmed Mannen bemerket at det luktet så godt, når jeg knasket i meg frokosten. Det må da love godt?


9 kommentarer:

  1. Sett på sprudlendesunn.no? masse fine oppskrifter :)

    SvarSlett
  2. Pleier å lage desse i microovnen, men då med ett egg og mest solsikkekjerner. Gjort på 4 minutt :) Strø på litt flaksalt for ekstra god smak ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, dette så interessant ut!:-) hva satte du microen på, og delte du knekkebrødene før du satte dem inn?
      Forresten en flott og inspirerende blogg hun deler !
      Ing-Janeth

      Slett
  3. Hej, här är en svensk som följer din blogg ;) Om du vill ha ett jättegott recept på knäckebröd så ska du göra detta:

    Cickis GI-bröd

    0,5 dl linfrön
    0,5 dl solrosfrön
    0,5 dl sesamfrön
    0,5 dl pumpakärnor
    0,5 dl olivolja (jag tar vanlig raps olja)
    2 dl majsmjöl
    2,5 dl varmt vatten

    Låt svälla lite och bred ut på bakplåtspapper (ca 1,5 plåt, jag gör dubbel sats så det blir tre plåtar som jag gräddar i varmluftsugn)

    Strö flingsalt över innan du gräddar.

    Grädda i 150 grader i 1-1,5 tim...tills brödet är helt hårt överallt.

    Lycka till, hälsningar Cicki!

    SvarSlett
  4. Kjempegode :) og veldig lettlaga. hadde i sesam, linfrø, chiafrø, havergryn og litt valmuefrø

    SvarSlett
  5. Det såg veldig godt ut.
    Må prøve det.
    Ha ei riktig god uke :)

    SvarSlett
  6. Hei.
    Har bare lyst å si deg takk for at du deler oppskriftene dine med oss. Det er så inspirerende og følge deg.
    Hilsen anita

    SvarSlett
  7. Hei du!

    Takk for at du deler kvardagen med oss!

    Eg har ei super oppskrift som går lynraskt ;-) Desse blir litt tjukkare enn knekkebrød og ikkje sprø, difor kallar eg det briks. Eg oppbevarar dei i frysaren og puttar dei frosne i matpakka. Evt kan du tine kjapt i micro eller brødristar.

    Bland saman:
    250 g solsikkefrø
    250 g linfrø
    250 g hakka valnøtar
    5 egg
    1 ts salt

    (Eg bytter av og til ut noko av solsikke - og linfrøa med sesamfrø og gresskarkjerner - 500 g frø til saman. I tillegg brukar eg av og til andre nøtter - eller blandar ulike nøtteslag. Usalta cashewnøtter er f.eks. godt. Det er også godt med litt gojibær oppi for variasjon)

    Eit tips for å hakke valnøttar raskt, er å ha dei i ein vanleg plastpose (brødpose) og kjevle over med ei vinflaske. Då sparar du søl/oppvask også!)

    Smør utover bakepapir i langpanne (eg brukar å smøre det raskt utover, legge ein oppklipt plastpose over og kjevle oppå plastposen for å få det heilt flatt).
    Steik ved 190 gr i 20 minutt. Rut opp med pizzahjul og avkjøl på rist.

    - Her likar til og med toåringen desse!
    Lykke til ;.)

    Klem frå Janne

    SvarSlett
  8. Har prøvd disse knekkebrødene. De var kjempegode. Blir å lage dette flere ganger

    SvarSlett