Uten sukker og hvetemel?
Oppskriften har jeg eksperimintert meg frem til. Og sukrinproduktene er fra Funksjonellmat
Bringebær-fromage på kokosbunn:
4 eggehviter stivpiskes
100 gram kokosmasse
100 g sukrinmelis
Blandes sammen og vendes forsiktig inn i eggehvitene.
Bre massen utover i en godt smurt springform (26 cm)
Stekes midt i ovnen på 160 grader, i ca 40 minutter.
Avkjøl.
300 g frossene bringebær
2 dl vann
2 dl sukrin
kokes opp.sil av steiner og bær.
Bløtlegg 6 plater gelatin i 10 minutter
Ta gelatinen over i en kasserolle(klem vannet av, det er kun platene som skal i kasserollen) å la den smelte forsiktig, på svak varme. Ha bærsaften over i kasserollen, og visp godt. Sett kjølig å la det stå til geleen tykner litt. Den må ikke stivne helt!!
Pisk 1 pakke kremfløte, å vend geleen inn.
Ta kokosbunnen løs fra formen og legg den med stekesiden NED på et kakefat.
Sett springform-ringen oppned rundt kakebunnen. Hel over fromagekrem og sett kjølig.
Til gelelokket laget jeg litt mer bringebærgele på en litt annen måte.(uten vann og sukrin)
300 gram frossene bær. kokes til saften slipper. sil av saften og gjør som over med gelatinen. Til lokket brukte jeg 4 gelatinplater.
Ser da ut som en helt vanlig kake.
Å ikke hørte jeg noen klage på at den smakte vondt;)
Det finnes diagele å få kjøpt på enkelte butikker(Meny)-bytt ut kremfløten med vaniljekesam\Skyr naturell\0%youghurt med litt gelatin i så sparer du enda flere kalorier :)Blir godt slik også
SvarSlettDette ser godt ut. Den vil jeg prøve å lage en dag.
SvarSlettMen tror jeg må ha litt sukrin i bærene.
Er nok litt for glad i søtsmaken til å kutte den helt ut slik med en gang.
Ha en god uke :)
Nam nam,den så god ut :-)
SvarSlettJeg blir så fasiner av hva du får til og klarer :-)
SvarSlettSkulle gjenne hatt viljestyrken din,så kanskje jeg hadde klart å overvinne overvekten.
Du er kjempe flink :-)
Flott kake! Den ser veldig god ut!
SvarSlettJeg har laget noe lignenede, men da brukte jeg Fun light og gelatin til å lage gelelokket av. Funka kjempebra, og god var den også! :)
Mm! Den så jo veldig fristende ut! Må definitivt prøves en gang :D
SvarSlettDette så utrolig godt ut, og ikke så vanskelig heller. Takk for oppskrift!
SvarSlettJeg synest du har en kjempefin blogg og er imponert over alt du har fått til. Men jeg syns det blir feil å skrive at du lager kaker uten sukker. Det er jo sukker i de tingene du lager... men sukrinsukker som ikke påvirker blodsukkeret. Og i denne kaken ville jeg også ha byttet ut kremfløten med vaniljekesam.
SvarSlett