Suppedilla...

Hjemmelaget fiskesuppe, på en litt sunnere måte..



Til en liten familie på 3:

200 g laks
200 g reker

100 g gulrot
100g purreløk
100 g løk
100g sellerirot
frisk dill

1 liter fiskekraft( jeg brukte vann+ fiskebujongterninger)
2 dl ekstra lett melk
4 ss idealmjøl 

Ha fiskeraft, melk og idealmjøl i en kjele. rør godt til det koker opp, så du unngår klumper fra idealmjølet. 
Når suppen har småkokt i 5 minutter har jeg i finsmittede grønnsaker+hakket dill og koker noen minutter til.
Skjær laksen i terninger 2x2 cm å legg i gryta, sett på lokket å trekk kjelen av plata. 
Etter 5 minutter har fisken forandret farge til lys rosa, og suppen er klar til servering:)



Litt om hva Idealmjøl er og hva det brukes til:
idealmjøl: snabbloslig redning till såsar och stuvningar;) Og hvem så at svenskene ikke er lure?? Her lager du både hvit og brun saus, samt supper i racerfart helt uten smør og fete jevninger.

produktet er ren hvete, men ser ut som små gryn. De løser seg lett opp i både varm og kald væske, helt uten å klumpe...

Jeg har ikke sett så nøye på kalori-innholdet, men det er jo ikke meningen at du skal drikke hele pakken heller;) 

Lager du saus/suppe med idealmjøl har du iallfall redusert fettinntaket. Den beste fremgangen oppnår du nok med å begrense deg litt der du kan..ikke kutte ut alt!!

Berit.

4 kommentarer:

  1. Den skal jeg lage til helgen, ser kjempegodt ut ogsaa elsker jeg fiskesupper^^
    Blir riktig nok vanlig mel i min versjon, med mindre du vet hva det du brukte heter paa engelsk? :p

    SvarSlett
  2. Så veldig godt ut :) kor får du tak i det melet da?

    SvarSlett
  3. Maizena har noe lignende, bare basert på mais...

    SvarSlett
  4. skal lage den til middag nå i dag, både mann og barn gleder seg til hjemmelaget fiskesuppe :) jeg bruker grilgjermel, vil tru det er det samme som idealmjøl, da grilgjermel produseres av ideal :)

    SvarSlett