Lørdagspizza trenger overhode ikke å være værstingen på ukesmenyen...

Jeg har altid hjemmelagede pizzabunner i fryseren, så slipper vi å gå i fristelsen for TORO, og klar-ferdig-Nå,når tiden er knapp.

Jeg lager mat litt sånn på "slump"...litt av det-litt av det!
Men til en stor posjon pizzabunner bruker jeg sånn ca.

1 liter lunkent vann
1/2 dl nøytral olje
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1 kopp havremel
1 kopp kruskakli
1 kopp havregryn
hvetmel eller siktet speltmel til passe deig.

la deigen heve i 30 min.slå deigen sammen,å kjevle den 5 mm tykk. (den skal ikke heves etter kjevling)
forvarm ovnen til 200 grader å steik bunnen til de blåser seg litt opp, som et pitabrød.
Bunnene skal kun halvstekes...

3 kommentarer:

  1. Hvor mange bunner får du av denne oppskriften? Bruker du varmluftsovn? Har alltid brukt "pose"pizzabunner, men vi prøver å lage mest mulig fra grunnen av. Du inspirerer veldig. :-)

    SvarSlett
  2. Hei
    Du har en kjempe fin blogg

    Lurer på hvor får du kjøpt havremel?

    SvarSlett
  3. Havremel finner du på rema! Posen er ganske lik havregrynposen;)

    SvarSlett