Long time, no Sea...

Fra himmelen, lofoten eller Berits kjøkken..?

Det spiller igrunn ingen rolle, hvor den kommer fra...

 Stekt tørrfisk er nok noe av det beste jeg vet!
Og enda bedre, det er jo skikkelig sunt også!

Vet du at tørrfisk(eller Tørrfesk, som vi sier) bare har et kalori-nnhold på 50 kcal, når den er ferdig utvannet?

Enkelt er det også: 
jeg regner 250g ferdig utvannet tørrfisk pr pers.

Legg fisken i ildfast for, og krydre med sitronpepper.
Midt i ovnen, 200 grader, i 30 minutter
(pass på at ovnen er ferdig oppvarmet, før du setter inn fisken..)
Tilbehør? Salat, små deilige tomater, og hvitløk/urteolje...(men ikke mer en 1 ts eller 2 ;)

Oljen lager jeg slik:

1/2 liter olje i blenderen
6 store hvitløksfedd
1 potte fersk oregano
1 potte fersk basilikum
1 ts havsalt

Mos,mos,mos, å ha over i en glass flaske. Denne varer leeeenge...













Ha en fin kveld, alle sammen. Berit

2 kommentarer:

  1. Den dressingen hørtes god ut.... Hva slags olje bruker du? Jeg har rapsolje , kan jeg bruke det?

    Du inspirerer:)

    SvarSlett