Friluftsliv og bacalao

Det var utrolig godt med litt finvær idag(..så lenge det varte)
Jeg hentet Lille tidlig i barnehagen , for å dra til Nygårdsfjellet å gå Stigen til inngangen på Haugfjell.
Det var superfint vær da vi dro, men lykken ble kortvarig..
Da vi var nesten oppe ble det vind og det begynte å regne. Vi hadde igrunn en fin tur, selv om vi måtte snu.( Jeg vil ikke ha lille med meg opp i fjellsidene,når det blir glatt og skummelt)
Området er iallefall superfint, og passer for både små og store som ikke vil gå så veldig langt, for å oppleve litt natur.






Middagen som jeg har snakket om i flere dager nå, er inntatt. I store mengder...
Bacalao light.

Selvsagt har jeg trikset litt med oppskriften, og bacalao-kjennere river seg sikkert i håret nå. Men det får bare være..

Jeg gjør slik:
 500 gram klippfisk settes i vann i 6-8 timer

1 ss olivenolje
5 store fedd hvitløk
1 rød chilli
1 stor løk

Surres lett i varm kasserolle

2 bokser flådde tomater
2 ss tomatpure
2 dl vann
2 store gulrøtter
1 terning fiskebuljong
litt grovmalt pepper

Ha alt i kasserollen, å la det koke i 15 minutter
Legg den ferdig utvannete fisken i gryta( i stykker på 4x4 cm) og la det småkoke i 15 minutter til.
NB: etter du har hatt  fisken i gryta på du IKKE røre om, da blir det fiskemos...

Jeg orker ikke være beskjeden idag, å gir middagen terningkast 6 :)

 Berit.






2 kommentarer:

  1. Så knallgodt ut. Må prøves en gang :) Takk for at du deler de sunne oppskriftene med deg.

    SvarSlett
  2. Haha ja det er bra.Det så kjempegdt ut ! Koselige bilder.

    SvarSlett