ENDELIG FERDIG!
Nå er året kaloribakst unnagjort, å jeg bare gleder meg til den er avkjølt og forsvunnet ute av syne!
Å bake lefser er faktisk skikkelig tungt, å jeg kjenner armene min er helt nummen, etter denne kjevlingen. Godt det er et helt år til neste gang.
Flere har spurt etter oppskriften, å den deler jeg gjerne:) Men dette er ikke noe sukrinbakst for å si det slik!
Mørlefse fra Hardanger: 30-40 stk
500 gr margarin
1 boks lys sirup (500 g)
Smeltes i gryte på svak varme.
Når sirup å margarin er smeltet, heller du 1 liter kefir i gryte(slik at all væsken får lik tempratur, ellers blir det klumper i deigen)
Bruk en STOR bakebalje, å ha i 4 kopper sukker(ca 2 dl)
3 barneskjeer hornsalt
3 barneskjeer bakepulver
1,7 kg hvetemel
Bland det tørre godt
Ha i væsken å rør alt til en løs deig.
Husk å ikke arbeide deigen for mye, da blir den seig og lefsene blir alt annet en møre...
Sett deigen kjølig natten over.
Kjevle leiver på ca 3 mm, å bruk bunnen av en 24 cm springform til å skjære rundt kanten.Det kan være lurt å gjøre etter du har lagt den over på steikebrettet slik at den får penest mulig form:)
Bruk mye mel på bakebordet!
steikes midt i ovnen på 200 grader.
Pass på, det stekes fort! men ca 5-6 minutter.
Nå skal gjøre meg ferdig med ett lite strikkeprosjekt i full fart, mens jeg skal finne på en lur ide til supersunn Fredagsmat...
Har du noen sunne forslag på lur??
Hvit pizza på lefse:)
SvarSlettHjemmelaget tomatsupper er godt på denne tiden av året. og det er mye grønnsaker som er godt oppi.. type paprika, purre, gulrøtter osv :) bare bruk en stavmikser eller lignende for å få den jevn :)
SvarSlett