Supersuppe

Blomkål og brokkolisuppe i en fei!


7-8 dl vann
1 terning grønnsakbuljon
1 stor blomkål i biter
1 løk i båter


Kok små bukketer med brokkoli i tillegg

Når blomkålen er kokt til den har blitt myk går du lør med stavmixeren(eller har alt over i en blender)


Smak til suppen med litt salt og pepper om nødvendig.


Å små brokkolibuketter på toppen er supert..

Vi hadde grove speltrundstykker som tilbehør. Mmmm..

PS: Det er veldig godt med små sprøstekte terninger av bacon som topping til suppen...

hipp hurra!

ENDELIG FERDIG!
Nå er året kaloribakst unnagjort, å jeg bare gleder meg til den er avkjølt og forsvunnet ute av syne!
Å bake lefser er faktisk skikkelig tungt, å jeg kjenner armene min er helt nummen, etter denne kjevlingen. Godt det er et helt år til neste gang.

Flere har spurt etter oppskriften, å den deler jeg gjerne:) Men dette er ikke noe sukrinbakst for å si det slik!

Mørlefse fra Hardanger: 30-40 stk

500 gr margarin
1 boks lys sirup (500 g)

Smeltes i gryte på svak varme.

Når sirup å margarin er smeltet, heller du 1 liter kefir i gryte(slik at all væsken får lik tempratur, ellers blir det klumper i deigen)

Bruk en STOR bakebalje, å ha i 4 kopper sukker(ca 2 dl)
3 barneskjeer hornsalt
3 barneskjeer bakepulver
1,7 kg hvetemel

Bland det tørre godt

Ha i væsken å rør alt til en løs deig. 
Husk å ikke arbeide deigen for mye, da blir den seig og lefsene blir alt annet en møre...

Sett deigen kjølig natten over.

Kjevle leiver på ca 3 mm, å bruk bunnen av en 24 cm springform til å skjære rundt kanten.Det kan være lurt å gjøre etter du har lagt den over på steikebrettet slik at den får penest mulig form:)

Bruk mye mel på bakebordet!

steikes midt i ovnen på 200 grader.

Pass på, det stekes fort! men ca 5-6 minutter.



Nå skal gjøre meg ferdig med ett lite strikkeprosjekt i full fart, mens jeg skal finne på en lur ide til supersunn Fredagsmat...




Har du noen sunne forslag på lur??

Ferdig dagen før!

Idag fortjener mannen litt heder og ære <3
Fordi har har vært så flink å laget dagens middag klar igår. Å idag har det skjedd litt av hvert.. så dette kunne i passet bedre:)

På menyen står det baconkjøttpuddig som er småen favorittmat, å mammaen synes også dette kan gå under kategorien Ja mat, som er både sunn og næringsrik.

800 gram karbonadedeig
1 løk
15 cm purre
1 egg
krydder etter ønske
1 dl vann

finhakk løken.
Bland alt sammen å ha det over i en ildfastform. Strø over små terninger med bacon

Midt i ovnen på 225 grader(ca 40 minutter)




Ikke la deg lure av utseendet, dette er Superdupergodt. Å gutta synes fulkornspagetti er er tilbehør nr 1!



Jeg synes det er kjempekoselig å både få, å sende julekort... Men synes det er mindre gøy å skrive dem, når krampen begynner å te meg.
Iår har jeg gjort det veldig enkelt å bestilt ferdige julekort fra Vistaprint. Raskt levert, og god kvalitet(vi valgte det dyreste alternativet)Likevel ble det veldig rimelig:)

Nå har jeg skrevet på 50 konvolutter å skal med god samvittighet gjøre meg klar, til å snike meg avgårde på Symøte.

Ha en flott dag:)

Mye bedre:)

Formen har forbedret seg betydelig siden igår. Mannen har laget det han kaller hjemmelaget tacopizza idag... Men han sier så klart ingen ting om at bunnen heter klar ferdig nå... + for at han valgte fullkorn og spelt bunn da:)




Nå har jeg gjort klart på kjøkkenet, ryddet bort alt som står fremme å er klar til å vi resten av kvelden til lefsebaking... Det beste som finnes! Å heldigvis er ikke alle til oss..

Mannens besteforeldre begynner å bli temmelig gammel å skrøpelig, å siden lefse er det beste morfaren vet om, har jeg meldt meg frivillig til ta bakingen i år også!

På tampen må jeg fortelle om noe som engasjerer meg MYE.. Frelsarmeen har begynt julelotteriet og innsamling for dem som ikke har en like råflott jul i vente som de fleste av oss.
Et lite bidrag kan gjøre stor forskjell <3

frokost midt på dagen..

Nå har jeg ligget på sofaen i timesvis å syntes synd å meg selv. Har akkurat laget frokost, å håper energien strax kommer tilbake..
Fra sofaen har jeg likevel fått gjort endel MÅ-Gjøres ting. 
Som å betale regninger, bestille julekort(i siste liten som vanlig...) Bestilt en liten julegave til meg selv, som jeg skal fortelle mer om en annen gang;) og gått gjennom mailboksen...



Det jeg egentlig ville frem til med dette inlegget er at jeg har prøvesmakt Skyr med vaniljesmak. etter 3 små skjeer hadde jeg alt avgjort at dette har jeg fått dilla på!! Nå har jeg sendt handleliste til Mannen, med bestilling på 4 nye bokser:)

BTW 1 boks=136 kcal.  Å det kan man leve med :)

Oppned og kaos kontroll..

Her starter dagen helt på halv 8...
Hele huset har forsovet seg, Linus måtte spise matpakka hjemme(å haler ut tiden i det lengste..), mannen kom seg ikke avgårde til avtalen han hadde før jobb.
Og jeg ligger hjemme med feber, å er ganske sikker på at årets halsbetennelse kommer snikende innpå meg...

Uuuuhsj, noen dager må også være sånn...




Jeg mixet sammen en pose lavkarbobrød, fra funksjonellmat. Det går like for som å smøre seg en skive. Vann +melblandingen røres sammen for hånd å helles over i brødformer.



Mens brødene står i ovnen har jeg pakket meg ned på sofaen med Paracet, farris , godmorgenNorge og K&k.-
Håper formen stiger RASKT :)

Varmlunsj


Heisann å hoppsann,- god søndag!

Vi koser oss med litt varmlunsj idag, siden middagen går bort til fordel for barnebursdag.
I all enkelhet er det suppe, med grønnsaker og resten av kalkunpølsene fra igår.
Å siden jeg har bakt grove rundstykker til svigermor idag, ble det smaksprøver som naturlig tilbehør:)



Blomkål,kål,purre,gulrot, og kålrot.


Jeg vet ikke hva jeg har gjort med rundstykkene idag,-men iallefall er det noe riktig...
Aldri-ALDRI har de blitt så myke å saftige...

Oppskriften kommer her:

1 liter kokende vann
2 kopper havregryn
1 kopp havrekli
1 ts salt
1/2 dl olivenolje

La alt stå til den blir en slags "grøt" å til røren har blitt lunken(under 40 grader)

Ha i 2 pakker tørrgjær + 1 ss sukker
2 kopper samalt hvete, grovmalt
Og hvetemel til deigen er passe;)

30 minutter forhevig og 45 minutter etter.
250 grader, midt i ovnen til rundstykkene er gyldene..
Mmmmm....


Nå skal vi avgårde i UTE-burdag, til Tuvamor som blir 5 år :)

Ingen er perfekt...

Vi spiser også ferdigmat...
Kalkunpølser og ketsjup <3

 Nå har vi hatt koselig besøk, og endret litt på planene for dagen. Knekkebrødene er likevell i boks,- Oppskriften finner du HER




Nå blir det bowling på oss, tjohoo:)

Ha en super Lørdag!

Friskt!



Kl er bare 12.00, å vi har alt vært ute å gått en liten tur.
Vi har 5 + grader å jeg er overlykkelig:)

Selv om kulda igrunn kan komme. Den supertykke og varme Oslo-anorakken til mini er nemlig ferdigstrikka.
Å jeg er som vanlig like stolt hver gang jeg får til noe nytt!!





Når man snart er 5 år, er det bare dødskjedelig at mamma må ta bilder... Litt drama må til ;)


Idag har jeg store planer om å være litt effektiv. Svigermor har ønsket seg en stor porsjon men mine grove rundstykker(å det er må man jo være stolt av)som jeg tenkte å svinge meg rundt å lage i ettermiddag.
Hjemmelagde knekkebrød har vi heller ikke hatt på flere uker.. og lager sukkerfritt, å kalorifattig sjokoladepålegg

Å ikke minst, Jeg bryr meg ikke om det er bare 24 november, idag skal julegardinene opp!

Men først en liten bytur, for å handle inn til dagens baking!

Vi lager FruktGodteri

Fredagskvelden er her. Pappen i huset jobber seinvakt, å jobb helg.. Da blir det helgekos på meg å minsten alene.
Vi har ordnet oss med litt snikinføring av adventsiden, for stemningen skyld.
film å noe å snafse på:)

Jeg spurte Linus om kanskje ville ha litt popcorn eller potetgull til filmen. Men han var ganske sikker på vi heller skulle lage oss litt fruktgodteri!








Jeg synes dette var en super ide av småen, Nå skal vi kose oss Med goood samvittighet!

Brødfri frokost

Ikke dumt dette?

Eple, kanel og mager cottage cheese...